Кріоконсервація яйцеклітин #1

Кріоконсервація яйцеклітин

Сучасна медицина зробила настільки стрімкий крок уперед, що відчути щастя материнства і батьківства можна навіть після важкого захворювання. Разом із Medicover Fertility омріяне батьківство можливе й після онкології.

Дедалі більше з’являється людей, які у молодому віці перенесли онкологічне захворювання, одужали і прагнуть мати здорову повноцінну сім’ю та дітей. Проте досить часто, на заваді цьому стають наслідки проведеного колись лікування – хіміотерапія та опромінення, які є безжальними для репродуктивних органів. 

Тому краще подбати про збереження фертильності заздалегідь.

Якщо в період між діагностикою онкозахворювання і початком хіміотерапії або опромінення, стан здоров’я жінки дозволяє взяти паузу, можна вдатися до стимуляції яйників, здійснити забір 10-15 яйцеклітин та кріоконсервувати (заморозити) їх на будь-який період. Вже через 5 років після успішно проведеного лікування, жінка може планувати вагітність.

Стимуляція яйників у жінок із онкологічними захворюваннями відрізняється від стимуляції у жінок із неплідністю, які не мають онкохвороб. Ріст рівня естрогенів, який виникає при стимуляції, може зашкодити чутливій до гормонів пухлині. Тому їх негативний вплив нейтралізується додатковими препаратами, що забезпечують блокування рецепторів естрогенів або пригнічують утворення даних гормонів. Також використовуються спеціальні протоколи, що дозволяють починати стимуляцію з будь-якого дня менструального циклу.

Методика кріоконсервації яйцеклітин полягає в глибокому заморожуванні (до -196оС) матеріалу в рідкому азоті. Заморожений матеріал зберігають у спеціальних контейнерах – судинах Дьюара. Кожна порція матеріалу має індивідуальне маркування.

Технологія кріоконсервації яйцеклітин, котра застосовується у Medicover, є однією з найпрогресивніших репродуктивних технологій у всьому світі. Вона відбувається методом вітрифікації – надшвидкого заморожування, який дозволяє досягнути показника 98% вдалих розморожувань.

Згідно зі статистикою, у світі вже народилось понад 500 дітей із використанням вітрифікованих яйцеклітин.

Послуга кріоконсервації яйцеклітин від Medicover – ваш надійний помічник у збереженні фертильності.

Схоже