Чому пацієнти бояться відвідувати клініку репродуктивної медицини?

Незважаючи на це, пари, в яких не виникає вагітність у період більш ніж 12 місяців регулярного статевого життя без використання методів контрацепції, часто уникають діагнозу «безпліддя». Їм страшно почути подібний діагноз. Звернення в клініку репродуктивного здоров’я, це, передусім, встановлення діагнозу та підбір методу лікування даної проблеми саме в конкретній ситуації і індивідуальний для кожного пацієнта. І це не обов`язково, що лікар порадить саме Зів. Переглянувши всі обстеження, які пройшли пацієнти після ретельного збору анамнезу, репродуктолог обере саме той метод лікування, який допоможе вам завагітніти. Це може бути і фолікулометрія при відкритому статевому житті, відповідно до «дня вікна фертильності». Лікування таблетованими препаратами при недостатності лютеїнової фази, і проведення внутрішньоматкової інсемінації, якщо цей метод вам показаний.

... Чим небезпечне подібне уникнення проблеми? Втратою часу, ресурсу, який може бути вирішальним…

Більш того, далеко не всі пацієнти, яким в якості лікування безпліддя показано застосування процедури екстракорпорального запліднення, відразу ж після постановки діагнозу поспішають записатися на початок процедури в найближчій зручній для них клініці репродуктивного здоров’я. Деякі пари так і залишають ситуацію «як є», вважаючи за краще залишитися безплідними або сподіваючись на диво у вигляді природного зачаття. І справа тут не тільки у фінансових проблемах або побутових незручностях.

Найчастіше перешкодою до екстракорпорального запліднення, першого або повторною, стають психологічні бар'єри - боязнь використання допоміжних репродуктивних технологій як медичної процедури та страх можливих ускладнень.

В клініках Мережі медичних закладів Medicover Україна комплексно та максимально безпечно вирішують проблему пари, яка до них звернулася – тобто виконують не просто проведення екстракорпорального запліднення, а проводять виявлення причини безпліддя і лікування. Лише при неефективності методів психологічного, консервативного та оперативного лікування встановленого порушення фертильності, спеціалісти клініки пропонують використати технології допоміжних репродуктивних технологій.

Схоже