Ембріотрансфер

Ембріотрансфер

У програмі запліднення in vitro цей етап є найважливішим. Під час ембріотрансферу (ЕТ) відбувається перенесення ембріонів у порожнину матки майбутньої матері.

У більшості випадків перенесення ембріонів відбувається на п’ятий день їх культивування, коли вони перебувають у стадії бластоцисти. Це дозволяє обрати ембріони найкращої якості, що збільшує шанси на успіх екстракорпорального запліднення (ЕКЗ).

Як приготуватися до процедури ЕТ?

Процедура перенесення ембріона вимагає, щоби у пацієнтки був добре наповнений сечовий міхур. Це потрібно для того, щоби під час процедури була добра видимість для ультразвукового контролю за процедурою. Крім цього, наповнений сечовий міхур полегшує проникнення катетера в порожнину матки, зменшуючи кут нахилу матки.

Тому за годину до процедури трансферу ембріона пацієнтці пропонують випити певну кількість води.

Як відбувається процедура ембріотрансферу?

Вибір ембріонів. Перед процедурою перенесення ембріонів відповідальний працівник Medicover Fertility для підтвердження особи пацієнтки уточнить її ім’я, клінічний номер та основну інформацію. Також лікар узгодить з пацієнткою кількість ембріонів, які будуть перенесені. Це залежить від ряду факторів, зокрема її віку, діагнозу безпліддя та попередніх результатів програми запліднення in vitro.

Анестезія. Процедура перенесення ембріона зазвичай виконується без знечулення, оскільки є абсолютно безболісною. Але у випадку, коли важко пройти через цервікальний канал, її застосовують.

Процедура ембріотрансферу. Погоджена для перенесена кількість ембріонів розміщається в еластичному катетері, який крізь шийку вводять в порожнину матки. Ці маніпуляції лікар проводить під контролем ультразвуку. Після перенесення, ембріолог перевіряє катетер під мікроскопом, щоб переконатись, що всі ембріони були перенесені.

Після процедури ембріотрансферу рекомендується вести спокійний спосіб життя протягом кількох днів. Лікар призначить пацієнтці вживати прогестерон, що збільшує шанси настання вагітності. Через два тижні після перенесення ембріону, пацієнтці потрібно буде здати аналіз крові на виявлення вагітності.

Не впадайте у відчай, якщо зіткнулися з проблемою безпліддя. І не розчаровуйтесь, якщо перша спроба ембріотрансферу не призвела до вагітності. Довіртесь професіоналізму фахівців Medicover Fertility. Сучасна медицина та допоміжні репродуктивні технології не стоять на місці, постійно розвиваються і допомагають мільйонам людей народжувати здорових дітей.

Схоже