Зазвичай...

Визначенням та усуненням причин непліддя займаються профільні лікарі репродуктологи з більш об'ємним та комплексним підходом в лікуванні подружньої пари. Саме лікар -репродуктолог одночасно повинен бути ендокринологом, генетиком, імунологом, андрологом, функціональним діагностом, а також, що дуже важливо психологом. При цьому оптимальні способи усунення проблем і тактика лікування безпліддя підбираються для кожної пари індивідуально.

Перед консультацією ми рекомендуємо підготувати всю медичну документацію: виписки про перенесенні захворювання, операції, результати проведених раніше обстежень, а також протоколи проведених стимуляцій в інших клініках.Партнеру необхідно здати сперму на аналіз.

Методики репродуктивної медицини направлені на роботу з обома партнерами, навіть якщо причиною непліддя є виключно жіночий або виключно чоловічий фактор.

На первинний прийом пара приносить всі результати аналізів та обстежень. В цей момент лікар знайомиться з подружжям, вивчає історію хвороби, задає важливі питання стосовно їх сімейного та статевого життя, виясняє генетичну схильність та збирає анамнез.

Точне визначення причин безпліддя є необхідною умовою для вибору найбільш ефективного метода лікування.

Прийом бажано планувати в першу фазу (4-12 день)місячного циклу.

Основними аналізами, на які звертатиме увагу лікар для жінки є:

  • аналіз на антимюллерів гормон (АМГ): показник, що відображає оваріальний резерв жінки;
  • аналіз на фолікулостимулюючий гормон (ФСГ): гормон впливає на стимуляцію розвитку фолікула, активізує синтез естрогену;
  • аналіз на лютеїнізуючий гормон (ЛГ): гормон виконує основну роль в процесі овуляції, його збільшення призводить до розриву фолікула і дає можливість вийти ооциту в світ;
  • пролактин -гормон гіпофіза, який опосередковано впливає на функцію яєчників;
  • естрадіол відповідає за розвиток слизової оболонки матки та ії готовності до вагітності.

Додатково:

Гістеросальпінгографія або Гістеросальпінгосонографія - оцінює стан прохідності маткових труб .

Для мужчин:

  • спермограма: дозволяє оцінити якісні показники сперми (бажано свіжа до 6 місяців).

Для отримання інформації про стан жінки на даний момент лікар проводить ультразвукове дослідження органів малого тазу.

Для чоловіка може бути рекомендований огляд в уролога, андролога.

Всі необхідні аналізи та процедури можна пройти в клініці. Гормони здаються строго на 2-5 день менструального циклу, крім Амг який можна здати в будь-який день. Результати обстежень автоматично попадають на електронну медичну карту.

При потребі репродуктолог приназначить додаткові лабораторні обстеження та консультації суміжних спеціалістів, так як для отримання повної картини йому потрібно проаналізувати великий об'єм інформації про стан здоров'я мужчини та жінки.

Після проведення та отримання результатів діагностики лікар може виявити причини затримки вагітності, поставити точний діагноз та підібрати найбільш ефективну тактику лікування.

Дуже важливо з першої зустрічі налагодити довірливий психологічний контакт з лікарем. 50% успіху - це емоційний настрій. Якщо ви маєте на руках діагноз безпліддя та його причини точно встановлені, то в підсумку першоЇ консультації ви можете очікувати отримати на руки чіткий план лікування де буде прописаний графік і вартість всіх перерахованих процедур. Під час консультації лікар -репродуктолог детально познайомить Вас з методиками, які будуть використані, обгрунтує вибрану тактику лікування та відповість на всі ваші запитання.

Ви самостійно приймаєте рішення про те, коли розпочати лікування. Але ми рекомендуємо не відкладати. Чим швидше Ви почнете лікування, тим більше шансів завагітніти та народити здорового малюка.

Репутація нашого закладу давно вийшла за межі Львова на діагностику та лікування лікування до нас їдуть з усіх куточків України.

Схоже