Внутрішньоматкова інсемінація

Що таке інсемінація?

Лікування безпліддя не обов’язково пов’язане з великими витратами. Тисячі пар у всьому світі стали батьками завдяки інсемінації – одному з методів допоміжних репродуктивних технологій. 

 

Внутрішньоматкова інсемінація (ВМС) — це безпечна та безболісна процедура, яка передбачає введення в матку зразка сперми, попередньо відібраного та належним чином підготовленого в лабораторних умовах. Сперму подають через тонкий силіконовий катетер.

Процедура внутрішньоматкової інсемінації орієнтована на сімейні пари або для самотніх жінок, для яких може бути використана донорська сперма для запліднення.

 

Для кого призначена внутрішньоматкова інсемінація?

Процедура внутрішньоматкової інсемінації може бути корисною парам, які:

- Мають незначні відхилення показників  спермограми (недостатньо рухома і малочисленна сперма);

- Мають порушення еякуляції (пацієнт);

- Виявлені антиспермальні антитіла (жінки);

- Зміни в посткоітальному тесті.

 

Ефективність внутрішньоматкової інсемінації:

Залежно від віку пацієнтки, якості сперми, що використовується для запліднення, та кількості зрілих фолікулів після гормональної стимуляції ,ефективність лікування внутрішньоматковою інсемінацією коливається від 10 до 20% за цикл.

 

Підготовка до процедури внутрішньоматкової інсемінації

Перед проведенням процедури запліднення пацієнтка проходить гінекологічне обстеження, мазки на флору та  цитологію  шийки матки, тест для оцінки прохідності маткових труб. На цьому етапі слід стежити за своїм менструальним циклом, щоб мати можливість правильно відзначити день овуляції.

 

Моніторинг циклу

Під час моніторингу циклу може знадобитися прийом ліків, які стимулюють роботу яєчників. Правильно проведена стимуляція підвищує шанси на успішне запліднення.

 

Процедура внутрішньоматкової інсемінації

Під час процедури  лікар вводить в матку тонкий катетер діаметром 1,5 мм і через нього вводять рідину, що містить сперматозоїди (в матку потрапляє лише 1 мл рідини). Пряме введення сперматозоїдів в матку скорочує відстань, яку сперматозоїди повинні подолати в природних умовах, щоб досягти яйцеклітини. В результаті сперматозоїди менш рухливі для запліднення швидко досягають яйцеклітини. Після запліднення пацієнтка відпочиває 5-15 хвилин, потім може йти додому.

 

Після процедури внутрішньоматкової інсемінації

Пацієнтка має мати звичний для себе ритм життя: ходити до спортзалу, займатись спортом, працювати. Єдина рекомендація: обмежити відвідування саун, бані та дуже гарячі ванни.

Для запису на огляд лікаря-репродуктолога МЦ Медікавер звертайтесь за телефоном  0 800 305 911.

Схоже