Вакцинація як профілактика раку шийки матки

Вірус папіломи людини (ВПЛ) - являє собою групу вірусів, яких існує більш як 100 типів, із них 40 типів вражає слизові оболонки, а інші тільки шкіру. ВПЛ розподіляють на високий, середній та низький тип онкогенного ризику. Високого типу продукують білки, котрі викликають переродження інфікованих клітин у ракові, самі небезпечні це ВПЛ 16,18 типи. Низький онкогенний ризик викликають утворення доброякісних кондилом та бородавок, найпоширеніші типи ВПЛ 6 та 11.

  

Фактори зараження

Інфікування ВПЛ відбувається при контакті здорової людини з інфікованою ВПЛ ділянкою тіла хворого під час статевого акту, поцілунків, під час пологів від матері до дитини, якщо у матері є генітальні кондиломи, а також у меншій мірі через предмети загального користування.

Інфікування ВПЛ відбувається у 50-75% жінок з початком статевого життя, при чому ризик підвищується зі збільшенням кількості статевих партнерів. Чоловіки більше являються предметом передачі вірусу, аніж самі хворіють. Через 1-2 роки після інфікування у більшості випадків відбувається мимовільне очищення організму від ВПЛ у людей з нормальною роботою імунної системи.

Термін клінічних проявів ВПЛ (поява кондилом або змінення в інфікованих ВПЛ клітинах) варіабельний- тижні, місяці, роки.

ВПЛ-інфекція починає проявлятись з невидимих при звичайному огляді маленьких кондилом або атипічних змін шийки матки. Також можуть бути скарги на дискомфорт в області статевих органів, посилюючись під час статевого акту.

  

Діагностика вірусу папіломи людини

Для діагностики інфікування ВПЛ жінці слід звернутись до гінеколога для проведення огляду на кріслі, забору мазків на онкоцитологію та мікрофлору піхви, кольпоскопії, а при необхідності і біопсії шийки матки. Також додатково проводиться забір крові на виявлення ВПЛ-інфекції методом ПЛР якісним методом.

   

Профілактика ВПЛ

Для того, щоб виявлений Вірус Папіломи Людини не заподіяв небажаної шкоди для організму жінки було розроблено ряд вакцин, які діють, безпосередньо, на конкретний тип ВПЛ. Вже понад 100 країн світу ввели цю вакцинацію як обов’язкову в Календарі Щеплень для дітей 9-14 років, ефективність вакцинації досягає 100%. Чим раніше вакцинуєтесь, тим більший відсоток ефективності вакцини. Категорія жінок та чоловіків від 9 до 55 років за 2-х обо 3-х дозовою схемою.

  

Отже, види вакцин від вірусу папіломи людини:

ЦЕРВАРІКС- 16,18 типи ВПЛ-профілактика від раку шийки матки та раку голівки статевого члена та цервікальної патології

ГАРДАСИЛ 4 - 6,11,16,18 типи ВПЛ- все вище перелічене плюс від гострокінцевих кондилом

ГАРДАСИЛ 9 - 6,11,16,18,31,33,45,52,58 типи ВПЛ- профілактика раку шийки матки, статевого прутня, вульви, піхви і прямої кишки, а також від кондилом та генітальних бородавок.

  

Захистіть своє здоров’я - вакцинуйтесь від вірусу папіломи людини.

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911.

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Текст повідомлення

Схоже