Соціальна вітрифікація

На сьогоднішній день жінка може обирати, коли стати мамою, завдяки можливості відкладеного материнства. Це технологія допоміжної репродуктивної медицини, яка дозволяє кріоконсервувати (заморожувати) яйцеклітини (ооцити) з тим, щоб у майбутньому використовувати їх для запліднення в рамках програми ЕКЗ.

Причини чому жінки вирішують заморозити яйцеклітини можна розділити на дві групи: соціальні й медичні. Для початку – це відкладене материнство. Тобто жінка планує кар’єру або вона просто зараз не хоче мати дітей. Вона хоче відкласти материнство й у пізній час народити здорову дитину з молодої клітини. Для цього й заморожується. Інший показник – із медичних питань. Наприклад, під час онкологічних захворювань буває, що жінці не можна вагітніти, адже це негативно вплине на її стан. Тоді ми заморожуємо ці яйцеклітини, аби вона після проходження лікування могла народити дитину.

Заморожування яйцеклітин – це технологія, яка дає можливість жінці зберегти свій репродуктивний потенціал. Вітрифікація – це швидкісне заморожування при температурі -196 градусів із застосуванням кріопротекторів високої концентрації. 

Найбільша частина клітини – це вода. Коли проходить процес заморожування, нам треба проскочити момент утворення кристалів льоду, бо вони руйнують клітину зсередини. Аби цього не сталося, її опускають в певні розчини – кріопротектори, які заміщають воду у клітині. Раніше використовували «повільну заморозку», коли клітину повільно охолоджують. Зараз її використовують тільки для тканин. Для клітин та ембріонів ми зараз використовуємо вітрифікацію.Цей спосіб дав можливість ефективно заморожувати й розморожувати клітини. Оскільки перед нами завдання й зробити так, аби клітина потім була життєздатна.

Якщо ви плануєте заморозити яйцеклітини, щоб використовувати їх в майбутньому і народити дитину,в першу чергу, необхідно отримати консультацію репродуктолога. Лікар проведе огляд, УЗД, направить на додаткові аналізи, якщо вони необхідні. Після цього пацієнтка вступає в програму, в рамках якої відбувається стимуляція овуляції для отримання декількох яйцеклітин. Коли яйцеклітини дозріють, за допомогою малоінвазивної процедури під назвою пункція фолікулів, їх витягують з яєчників, а потім заморожують методом вітрифікації і поміщають у кріобанк. У кріобанку ооцити можуть зберігатися десятиліттями. Коли жінка буде готова, вона звертається в клинку, де проходить ЕКЗ з використанням власних раніше заморожених яйцеклітин. Завдяки відкладеному материнству ви можете планувати свою сім’ю і стати мамою тоді, коли вирішите самі!

Зробіть перший крок до важливого рішення у вашому житті - завітайте на консультацію до наших лікарів-репродуктологів. Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Текст повідомлення

Схоже