Хто такий репродуктолог?

Репродуктолог відрізняється від гінеколога, тим що сфокусований на порушеннях, які можуть призводити до безпліддя. Адже це не завжди гінекологічна проблема, практично у 45-50% випадків це поєднана форма безпліддя. Репродуктолог розглядає проблеми фертильності, як проблему пари, а не лише жінки і пропозиції обстеження і лікування обговорюються для обох партнерів, що забезпечує швидкий результат.

В світовій практиці репродуктологом може бути той акушер-гінеколог, який пройшов спеціалізацію з ендокринології, ембріології та андрології. Щоб зрозуміти і своєчасно надати кваліфіковану допомогу репродуктолог має знати всі тонкощі процесу зачаття.

На жаль в Україні відсутня така спеціалізація, як репродуктологія. Щоб вільно володіти усіма сучасними методами лікування безпліддя, розуміти причини виникнення порушень репродуктивної сфери нашим спеціалістам доводиться проходити навчання в спеціалізованих клініках Європи чи США. Щорічно відвідувати міжнародні тренінги та семінари, щоб не відставати від світових колег.

За останні 10 років репродуктивна медицина зробила великий прорив в лікуванні безпліддя, і те, що колись здавалося неможливим, зараз активно втілюється в життя в клініках репродукції. Так, пацієнти з генетичними аномаліями мають шанс народити свою здорову дитину. А у чоловіків з критичними змінами сперматогенезу – є можливість отримати матеріал за допомогою біопсії і мати шанс на народження власної дитини.

Одна з найважливіших втрат – втрата часу – не гайте його даремно, звертайтеся до кваліфікованих спеціалістів, в клініки, які безпосередньо спеціалізуються на проблемі безпліддя.

Схоже