За і проти: дві сторони донації

Звертатися по допомогу донора можна з багатьох причин. Безпліддя, можливість народити малюка з вадами чи пізня вагітність — варіантів розвитку сценарію багато, проте усіх об'єднує спільне рішення. І якщо ви стоїте на шляху вибору стати донором чи ні,збираєте інформацію, ми підготували підбірку факторів, які варто знати, щоб бути у всеозброєнні та зробити зважений вибір. 

  

Переваги донорства

Процес донації яйцеклітин має на меті благородну місію, яка є головним рушієм вибору,  але разом з тим існує ряд інших переваг, які можуть здатися не такими очевидними, але про які варто знати.

  

Якісне медичне обстеження

У наш час існує стільки факторів, які впливають за здоров'я, що відслідкувати усі просто не вистачить часу. Проте, якщо ви стали на шлях донорства, лікарі попіклуються про те, щоб ви отримали ретельний медичний огляд у короткочасні терміни. Відтак ви дізнаєтеся про поточний стан організму, швидко виявите сфери, над якими варто попрацювати та отримаєте всю інформацію та медичні процедури безкоштовно. Класичний огляд потенційного донора включає УЗД-огляд та гінекологічний чекап, аналізи на інфекції та спадкові хвороби.

  

Шанс для пари мати дитину

Статистика безпліддя щороку зростає  і, враховуючи цифри, не збирається збавляти обертів. Але ситуацію можуть змінити донори, які без перебільшення дарують парам шанс на щасливу родину, про яку ті мріяли. Досвід материнства та батьківства ощасливлює сім'ї та дає надію на те, що у світі немає обмежень, є лише різні способи досягнення мрії!

  

Можливість зберегти власну яйцеклітину

Кріоконсервація або заморожування яйцеклітин (соціальна вітрифікація) — дуже передбачливий та розумний варіант для жінок до 30 років, які у найближчому майбутньому не планують вагітність, однак хочуть бути певними, що можуть відкласти народження дитини на потім. Відтак ви зможете сфокусуватися на цілях, які хочете досягти зараз та не хвилюватися про вік та інші нюанси, які можуть ускладнити зачаття.

  

Фінансова винагорода

Це також важливий аспект, який слід врахувати. Адже для донора покривають не лише всі медичні витрати, але й винагороджують його за надзвичайну допомогу.

  

Недоліки донорства

У цьому розділі ви не знайдете шокуючої інформації про шкідливість та небезпечність процедури, адже це було би брехнею. Однак ми хочемо зазначити усі фактори, які можуть вплинути на ваш вибір, тому розповідаємо про деталі, які можуть трапитися на шляху.

   

Ризики побічних ефектів

Надзвичайно мала, але можлива вірогідність. Донація яйцеклітин усе ж таки медична процедура, а усі медичні процедури мають частку ризику. Процес донації може вплинути на настрій та самопочуття. У деяких випадках спостерігається тимчасове збільшення ваги. Та навіть якщо і відбуваються якісь зміни, вони тимчасові та які підлягають швидкому внормуванню. В рідких випадках (до 1%)  може виникати гіперстимуляція яєчників (неконтрольована реакція яєчників на стимуляцію), але наші внутрішні протоколи направлені на запобігання виникнення даного ускладнення.

    

Психологічний фактор

Донація яйцеклітин — дуже відповідальна та незвичайна місія, тому психологічні сумніви є цілком нормальним явищем. Тому, щоб вберегти себе від неконтрольованих реакцій, варто підготувати не лише своє тіло, але й емоції. Донори спілкуються з координаторами програм донації та психологами, які проводять сесії та готують жінок до майбутньої місії. Так ви будете спокійними, що зробили правильний та усвідомлений вибір, через який не варто хвилюватися.

    

Відповідальність

Бути донором означає бути дорослою та відповідальною людиною, яка розуміє важливість своєї місії та робить усе для того, аби вона вдалася. Тому важливо переконатися, що ви готові до шляху донора та маєте достатньо часу, фізичного та емоційного ресурсу, щоб гідно впоратися зі своїм новим званням. Потрібно дотримуватися чіткого графіку медичних прийомів, організувати свій час таким чином, щоб поєднувати родину, активності, медичні чекапи та процедури.

Вибір за вами! Тепер ви стали на крок ближче до прийняття рішення. Ви заглибились у шлях донора яйцеклітин та дізналися усі аспекти, які чекатимуть на вас у цьому шляху. Тому яким би не було ваше рішення — воно буде зваженим та безсумнівно правильним!

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже