Батьківство під час війни

Воєнний час - це складний період для всіх нас. Життя змінилось, та дещо залишилось незмінним – бажання дарувати нове життя, народжувати, ставати батьками. 

Певно, що в такий особливий час ми повинні враховувати, як саме теперішні умови впливають на репродуктивне здоров’я людини. Психоемоційний стан, ненормований графік праці та відпочинку, шкідливі звички – все це та багато іншого, безпосередньо, впливає на здатність народжувати здорових дітей. 

  

Вже кілька десятків років в нашій країні активно використовується така технологія, як кріоконсервація сперми/яйцеклітин/ембріонів. Ця технологія дозволяє зберігати біологічний матеріал так довго, скільки того потребують обставини. Завдяки цьому ви можете відкласти батьківство на певний час або стати батьками навіть якщо один з вас тимчасово відсутній (чоловік). 

Популярність цієї послуги стала рости ще з 2014 серед українських військових. Так і сьогодні вона стає все більш затребуваною. 

Кріоконсервація не впливає на якість біологічного матеріалу. Заморожену сперму можна в подальшому використовувати для інсемінації (введення сперми безпосередньо у порожнину матки), а також для екстракорпорального запліднення invitro. 

Перед процедурою проводиться обов’язкове тестування на такі інфекції, як гепатити В і С, ВІЛ, сифіліс, адже наявність інфекційних захворювань у чоловіка може бути протипоказанням для кріоконсервації. 

 

Підготовка до кріоконсервації передбачає наступне: 

- впродовж тижня до здачі матеріалу слід утримуватись від вживання алкоголю та лікарських засобів, сауни/бані, гарячої ванни; 

- протягом 3-4 днів утримуватись від статевих контактів;

- у день здачі сперми провести туалет зовнішніх статевих органів;

- матеріал не здається після здачі мазків, секрету простати та інших маніпуляції;

- матеріал забирається об’ємом в одну еякуляцію;

- перед забором утриматись від сечовипускання протягом 1-2 годин.

   

Забір матеріалу відбувається в спеціальний контейнер в окремій відповідно облаштованій кімнаті. Після чого сперма віддається до лабораторії на аналіз за основними параметрами: концентрація, морфологія та рухливість сперматозоїдів. Далі її заморожують. 

Вся процедура займає близько 1,5-2 годин часу. 

У кріоконсервованої сперми не має конкретного терміну придатності. В рідкому азоті вона може зберігатись майже вічно. 

Якщо необхідності в зберіганні кріоматеріалу вже немає, достатньо написати заяву на його утилізацію. 

Репродуктивні технології, що ми маємо сьогодні – це наше майбутнє. Щасливе майбутнє сповнене радісним дитячим сміхом та посмішками. І Medicover Fertility дарує Вам це майбутнє! 

 

Для запису на консультацію до лікаря-репродуктолога звертайтесь за телефоном 0 800 305 911.

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Текст повідомлення

Схоже